Om mig

Sunnanbergs skolas elever grundade ett elevråd under höstterminen 2009. För att alla som vill skall kunna följa med elevrådets arbete, har vi nu skapat denna blogg. Här publicerar vi det som vi har diskuterat under våra möten. I elevrådet sitter två representanter från varje sammansatt klass. Elevrådet samlas en gång i månaden tillsammans med skolans rektor.

fredag 13 mars 2015

Elevrådsmöte 13.3.2015


Åk 1-2
- inga funderingar idag

Åk 3-4
- ut i skogen på bildkonstlektionen
- hämta kvistar och blad att pyssla med
- vappfest i skolan
- springa maraton

Åk 5-6
- utflykt till centralparken
- inte oöppnade mjölkburkar framme


Diskussion med Sebastian:
- tala med den lärare som håller bildkonstlektionen då ni vill ut i skogen och samla material
- maraton är svårt för oss att delta i. Motionera gärna. Räkna ihop allt du springer under varje dag så får du snabbt ihop kilometrar till ett maraton.
- för åk 3-6 gäller utfärd till stafettkarnevalen. Men man kan igen en gång komma överens med klassläraren om att få hålla en skoldag i parken/skogen/eller något liknande
- Sebastian kan påpeka för kökspersonalen att mjölken blir varm. Färre mjölk framme på en gång. Ännu Flora på bordet trots att vi bett om Voimariini.
-Det kommer inte att bli någon vappenfest. Lärarna har beslutat att vi håller gemensam gymnastik hela skolan en del av den dagen. Kanske det blir maraton kanske det blir hoppreps hoppning.
- sedan gick elevrådet ut på gården för att diskutera byggandet av kiosk.