fredag 5 november 2010

Möte 5.11.2010

Under dagens möte framförde eleverna följande önskemål:

Åk 1-2
- önskade bättre mat och efterrätt
- en linbana
- en klätterställning till som är större än den vi har nu
- en fiskefärd

Åk 3-4
- bättre mat.

Åk 5-6
- önskar vindskydd
- skoskedar
- byta sittplatser 1 ggr i månaden
- mera bilder på klassbloggen

Sebastian svar:
Inom elevrådet konstaterar vi att vi tycker om maten. Så vi ber dem som inte tycker om något att skriva ner vad som är dåligt och också komma med förbättringsförslag. Lämna in ett skriven lapp till elevrådet med önskemålen så ska vi se vad vi sedan kan göra. Maten görs i centralköket. Om det är många som önskar kan vi skicka önskemålen dit.

Linbana och större klätterställning är för dyrt. Skolan ska göra sitt bästa med att skaffa utrustning till gården för att öka trivseln enligt de önskemål som eleverna framförde under grupparbeten den 4.11.2010.

En fiskefärd kunde kanske vara ett bra förlsag som klassutfärd på våren. Sebastian föreslår att de diskuterar saken i klassen med Anette.

Angående vindskydd kan ni säkert söka vindskydd bakom skolbyggnaden. Regnskydd däremot är under planering och Hem och skola föreningen utreder tillsammans med staden hur det kunde förverkligas.

De två sista önskemålen är klassens interna angelägenheter. Och borde hellre diskuteras i klassen och inte i elevrådet. Sebastian hoppas till sist att alla är såpass unga och friska ännu att ni orkar böja er eller sätta er för att sätta på skorna.